Despre GoogleAdsense


AdSense este o aplicație de publicitate de la Google. Proprietarii de site-uri se pot înscrie în program și pot afișa reclame de tip text, imagine sau video pe site-urile personale. Aceste reclame sunt administrate de Google și generează venituri fie pe click fie pe afișare. Google a câștigat un profit de 2.34 miliarde dolari în primul semestru al anului 2011.

Google se folosește de tehnologia motorului de căutare pentru a afișa reclame în funcție de conținutul site-ului, locația user-ului, și alți factori. Cei ce doresc să își facă publicitate prin Google se pot înscrie în programul AdWords. AdSense este cea mai folosită metodă de a afișa reclame, deoarece acestea se pot personaliza și „camufla” în culorile site-ului iar conținutul lor este relevant cu cel al site-ului pe care sunt afișate.

Multe site-uri folosesc AdSense pentru a valorifica importanța site-ului; fiind cea mai cunoscută rețea de publicitate. AdSense este foarte important pentru publicitatea site-urilor mici care nu au resursele necesare pentru o publicitate mai costisitoare. Pentru a posta reclame, webmaster-ii trebuie să introducă un scurt script pe paginile site-ului. Proprietarii de site-uri folosesc următoarele metode pentru a crește venitul prin AdSense. Iată 3 metode folosite de ei:

  1. Folosesc diverse tehnici de mărire a traficului pe site; acestea nu se limitează doar la reclame online.
  2. Dezvoltă conținutul site-ului în așa fel încât să atragă cele mai bine plătite reclame publicitare AdSense.
  3. Folosesc cuvinte ce „îndeamnă” vizitatorii să viziteze reclame afișate. Atenție, Google interzice folosirea frazelor de instigare „Click on my AdSense ads” sau altele asemănătoare pentru creșterea numărului de click-uri. Frazele acceptate de Google sunt „Sponsored Links” și „Advertisements”.

Sursa de venit a programului AdSense este programul AdWords, care are un sistem complex de taxare per click bazat pe o licitație. La ora actuală, Google împarte 68% din profitul generat de AdSense cu partenerii programului.

WIKIPEDIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.